23 Nisan 2011 Cumartesi

Türkiye Bisiklet Turu

UCI (Union Cycliste Internationale) tarafından Hors Category(2HC)'ye yükseltilmesinin ardından birçok ünlü ismin katıldığı Türkiye Bisikler Turu'nda bu yıl da bir çok yıldız isim yer alacak. Dünyanın en önemli sprinterleri birbirleri ile kıyasıya bir yarış içinde olacak.
Bu sene Türkiye Bisiklet Turu'nda yarışacak ünlü s
printerleri şöyle bir tanıyalım. Bu sprinterlerin başında Lampre-ISD takımının İtalyan sprinteri Alessandro Petacchi yer alıyor. Kariyerinde 3 Büyük Turda (İtalya Bisiklet Turu, Fransa Bisiklet Turu, İspanya Bisiklet Turu) da sprint klasmanı birinciliği ve bununla beraber tek günlük klasiklerden Milan-San Remo yarışı birinciliği bulunan Petacchi; ilerlemiş yaşına rağmen formundan hiçbir şey kaybetmediğini geçen yıl Fransa Bisiklet Turu'nda sprint klasmanını kazanarak gösterdi. Geçen yıl Türkiye Bisiklet Turu'nda sprint klasmanı birincisi olan André Greipel, bu yıl Omega Pharma-Lotto takımı adına yarışıyor. Kariyerinin en büyük başarısı olarak 2009 yılında İspanya Bisiklet Turu'nda kazandığı sprint klasmanı birinciliği gösterilebilir. Son olarak da Garmin-Cervelo Takımının Amerikalı ünlü sprinteri Tyler Farrar, Türkiye Bisiklet Turu'nda kıyasıya bir sprint mücalesi verecek.
İstanbul-İstanbul etabı ile 24 Nisan 2011 Pazar günü başlayacak yarışta, bisikletlerin Boğaziçi Köprüsü'nden Anadolu Kıtasına geçişi dünyada bir ilk olacak. İstanbul etabının ardından Kuşadası'na gelecek olan bisikletçiler; Kuşadası-Turgutresi, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Pamukkale, Denizli-Fethiye, Fethiye-Finike, Tekirova-Manavgat, Side-Alanya etapları ile birlikte Alanya'da sona erecek. Bisikletçiler 8 gün boyunca 1387 kilometre pedal bastıktan sonra mutlu sona ulaşacak bisikletçi belli olacak.
Türkiye Bisiklet Turu'nun resmi sitesi: http://www.tourofturkey.org/2011/TR/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder