12 Aralık 2011 Pazartesi

INETA

INETA (Uluslararası .Net Derneği) Yazılımcılar İzmir'de buluşuyor etkinliği 10-11 Aralık 2011 tarihinde Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Aslında daha merkezi yerler ayarlamak konusunda Öykü Küçet ile Ege Üniversitesi'nin birçok yerini dolaştık; ancak Spor Daire Başkanlığımız bizlere pek yardımcı olamadı. İstediğimiz kadar merkezi bir salon ayarlayamamış olsak da etkinlik oldukça keyifliydi.
Etkinliğin ilk gününde Windows Phone 7.5 ile Daron Yöndem, Roslyn ile Fatih Boy, ASP.NET 4.5 ile Mahmut Temur ve WF ile Sertay Halka sunumlarını yaptılar. Günün sonundaki panel ise tam anlamıyla muhteşemdi. İlk gün bittiğinde Daron Hoca bizlere sabah kahvaltımızı güzel yapıp, çok dinamik gelmemiz gerektiğini tembihledikten sonra ilk günü kapattık. İkinci ve son günün ilk sunumu gerçekten de Daron Hoca'nın tembihlerini haklı çıkarır durumdaydı. Daron Yöndem Windows Azure ile öyle bir giriş yaptı ki; sunumu bittiğinde aşırı dozdan salonda bayılanlar vardı (şaka olduğunu söylememde yarar var). Windows Azure'daki yüklemeden sonra Mahmut Temur HTLM5 ile gelen yenilikleri anlattı. Eee bu kadar konunun üstüne bir arayı hak etmiştik. Öğlen yemeğini hocalar ile birlikte Ege Üniversitesi'nin bir cafesinde yedik. Güne yemek sırasında Daron Hoca'nın cafe'de yaptığı müthiş telefon konuşması (ingilizce) damga vurdu. Cafe'den çıkarken bir kaç kişi Daron Hoca'dan imza istiyordu ki hep beraber zar zor kaçtık =) Yemekten sonra programlama dillerinin olmazsa olmazı CAMBAZ debugger ile Fatih Boy yemekten aldığı enerjiyi bizlere aktardı. Fatih Hoca'dan sonra sahneye çıkan Sertay Halka WCF ile bizleri büyüledi. Yazdığı chat uygulaması ile yeni bir MSN mi geliyor soruları izleyiciler arasında büyük merak uyandırdı. Tam her şey bitti ne güzel gideceğiz derken Muammer Benzeş Windows 8 Hyper-V ile sahneye atladı. Hyper-V konusunda gösterdiği demolar ile oldukça etkileyiciydi. Biz yazılımcılar için bir çok kolaylık sağlayacak olan Windows 8'i bu sunumdan sonra dört gözle bekliyoruz.
Etkinliği bitirip salonu güzelce kapadıktan sonra, uçağa daha vakit vardı. Yemek yemesek olmazdı. Sertay Hoca'nın kullandığı araba önderliğinde -hala nasıl gittiğimizi anlayamadığımız (biraz hızlı bir yolculukla) ve sanırım daha uzun süre anlayamayacağımız (biraz değil sanırım baya hızlıydı!)- bir restoranda oldukça keyifli ve bol kahkahalı bir yemek yedik. Yemekten sonra uçağı olan hocalarımız ile vedalaşıp etkinliği resmi olarak bitirdik. Bir daha ne zaman gelecekler bilmiyorum ama tek dileğimiz en yakın zamanda tekrar gelmeleri.